topborn Google Ads

Google Ads.

Google Ads on Googlen hakusanamainonnan työkalu, joka mahdollistaa mainostamisen kaikkialla internetissä halutuilla avainsanoilla. Google Adsin toimintaperiaate on yksinkertainen: kun käyttäjä etsii sisältöä hakukoneella tietyllä hakutermillä, hakijalle aktivoituu kyseisellä hakusanalla tai -lauseella mainostavien verkkosivustojen linkit teksteineen. Google Adsin hakusanamainokset aktivoituvat henkilöille, jotka ovat etsimässä esimerkiksi jotain tiettyä palvelua ja lisäksi mainokset voidaan kohdistaa avainsanojen avulla esimerkiksi iän, sijainnin, sukupuolen tai muiden attribuuttien mukaan.

Kiinnostaako hakusanamainonta?

Google Ads alkaen 150 €/kk hallinnointikulut + asiakkaan budjetti.

Tiedättekö, löytyykö juuri yrityksenne sivusto Googlen hakutuloksissa hyvillä sijoituksilla, kun henkilö etsii tietoa alaltanne ja toimialueeltanne? Mietittekö Google Adsin hyödyntämistä verkkosivuston sisältöä markkinoidaksenne? Ota yhteyttä, niin me autamme yrityksenne kotisivun nostamisessa Googlen ensimmäiselle sivulle teille tärkeillä hakukriteereillä!

Google Ads kolmio

Sisältö.

Mitä on hakusanamainonta?

Hakusanamainonta on Google Ads -mainonnan perinteisin ja suosituin tapa mainostaa. Olet luultavasti törmännyt hakusanamainontaan Google-haun yhteydessä sivun ylimmäisenä näkyvissä mainoksissa. Hakusanamainonta on tuottavin, joustavin ja nopein tapa käyttää Google Ads -mainontaa.

Hakusanamainonta vai hakukoneoptimointi?

Kumpi sitten on parempi: Google Ads -mainonta vai orgaanisten hakutulosten optimointi (SEO)? Maksetut hakusanamainokset ovat varma tapa näkyä Googlen hakutulosten kärjessä toivotuilla hakusanoilla. Toisin kuin hakukoneoptimoinnilla, maksetulla Google-mainonnalla saadaan nopeampia tuloksia ja näkyvyyttä hakukoneissa pienemmällä alkuinvestoinnilla. Sen ansiosta Ads on usein looginen vaihtoehto näkyvyyden kohentamiseen jo yrityksen ensimetreillä.

Kun Google Adsia hyödynnetään oikein, se toimii loistavana työkaluna saada statistiikkaa verkkosivun orgaanisen näkyvyyden parantamiseen. Google Ads on nopea keino kokeilla kuinka paljon klikkauksia tulee ja kuinka monta klikkausta on tuottanut tulosta. Sen lisäksi, että saat kävijöitä sivustollesi, Google Adsin avulla selviää, mihin osa-alueisiin kannattaa panostaa hakukoneoptimoinnissa.

Vastauksemme.

Yhdistelmä molempia. Maksullisella Google Ads -kampanjalla saadaan verkkosivusi näkyviin nopeasti, mutta orgaaniseen hakukoneoptimointiin panostaminen saa aikaan tuloksia pitkällä aikavälillä. Hakukoneoptimointi vaatii pitkäjänteistä ja perusteellista työtä, mutta kun se tehdään huolella ja tavoitteellisesti, voidaan saavuttaa Googlen etusivun näkyvyys myös ilman Google-mainontaa. 

Miksi antaa Google Adsille mahdollisuus?

Google Ads on juuri sitä oikean tyylistä markkinointia. Yrityksen löydettävyys on kunnossa koko vuorokauden ajan kaikkialla riippumatta siitä, missä potentiaalinen asiakas on maantieteellisesti. Google Ads on erinomainen työkalu verkkomainontaan paitsi siksi, että sillä mainokset saadaan kohdistettua juuri oikeille henkilöille, myös siksi, että se on toiminnoiltaan äärimmäisen joustava: kampanjaa voi muokata, pysäyttää ja aloittaa uudelleen ilman lisäkustannuksia.

Mainosten kohdistaminen – nopeita tuloksia.

Google Adsin avulla tavoitat nopeasti hakijoita, jotka ovat kiinnostunut tietystä tuotteesta tai palvelusta. Erilaisten kohdistustapojen avulla mainoksien näkyvyyttä voidaan tarkentaa tavoittamaan potentiaalisia asiakkaita entistä nopeammin. Mainoksen näkyvyyteen voi vaikuttaa määrittämällä mainokselle avainsanojen lisäksi vaikkapa sijainnin myös muilla Googlen hakuverkoston sivustoilla, maantieteellinen sijainnin, kellonajan tai päivän, jolloin mainos näkyy, tai laitetyypin.

Kulujen ja klikkausten seuraaminen on helppoa.

Google Adsin avulla menestyksen mittaaminen ja budjetin seuraaminen on helppoa. Google Ads -mainonnalle ei ole minimisummaa, vaan kampanjaan käytettävän rahan voi määritellä miten haluaa. Kampanjalle voi määrittää kuukausi-, vuorokausi- tai mainoskohtaisen budjetin. Kustannuslogiikka perustuu klikkihintoihin, joista voit lukea tarkemmin alempana.

Hakusanamainoksen hallinnoija voi seurata mainostililtä klikkausten määrää sekä sivustolla vierailevien hakijoiden käyttäytymistä. Voit muun muassa seurata kuinka moni klikkaus johtaa ostoon tai yhteydenottoon, minkä verran näihin johtava mainonta keskimäärin maksaa sekä esimerkiksi sitä, miten kauan ja millä tavalla hakijat viettävät aikaa sivustolla.

Joustavuus.

Google Adsin yllä luetellut hyödyt kiteytyvät parhaiten yhteen sanaan: joustavuus. Google Adsin työkaluilla mainoksia voidaan hallita ja tarkkailla täysin toiveiden mukaan. Mainoskampanja voidaan keskeyttää, budjettia voidaan muuttaa ja avainsanoja voidaan tarkentaa. Mikäli käynnissä on useampi kampanja, niiden tietoja voidaan siirrellä ja muokata keskenään. Google Adsilla kokeilet hakusanamainontaa turvallisesti. Työkalu on ketterä ja se elää mainoksen hallitsijan tahtipuikon mukaan.

Miten Google Ads toimii?

Google Adsin avulla mainoksesi voi näkyä hakutuloksissa, kun käyttäjä hakee sisältöä tuotteeseesi tai palveluusi liittyvillä avainsanoilla. Mainoksesi voi näkyä myös verkkosivustolla, jonka sisältö nähdään relevantiksi mainoksesi ja yrityksesi kannalta. Avainsanat ovat sanoja tai lausekkeita, jotka valitaan Google Ads -mainoskampanjaa tehdessä. Nämä termit valitaan sen mukaan, millä hakusanoilla potentiaalinen asiakas todennäköisesti etsisi tuotetta tai palvelua, jota haluat mainostaa.

Google Ads -mainosten luominen ja hallinnointi TopBornilta.

Tarjoamme osaamistamme Google Ads -kampanjoiden rakentamisessa kaiken kokoisille yrityksille mainosbudjetista riippumatta. Ensimmäiseksi tuotamme näyttävän ja tehokkaan mainoksen yhdessä asiakkaamme kanssa. Yksi kriteereistä, joilla Google valitsee mainoksia näytettäväksi, on laskeutumissivu, jonne mainosta klikkaamalla päädytään. Sivun on oltava Googlen mukaan laadukas ja lisäksi Google antaa laatupisteitä verkkosivun muusta sisällöstä kokonaisuutena. Saat meiltä kaikki tarvitsemasi palvelut verkkosivukehitykseen sekä mainosmuodon, sisällön ja kohdistusattribuuttien laatimiseen. Kun mainos on luotu, valitsemme relevantit hakusanat, johon kampanja sidotaan. Google tulee tämän jälkeen tarjoamaan mainosta valittujen hakulauseiden hakutuloksissa. Klikkausten kautta mahdollinen potentiaalinen asiakas siirtyy verkkosivuillesi.

Ota nämä huomioon Google Ads mainonnassa.

Google Ads mainoksia voi luoda itse tai palvelun voi tilata hakusanamainontaa tarjoavalta yritykseltä. Kampanjan luominen ei välttämättä vaadi sen kummempaa erikoisosaamista, mutta SEM:in (hakusanamainonnan) tai SEO:n (hakusanaoptimoinnin) ammattilaisesta on kiistämättä hyötyä mainoksen rakentamisessa etenkin budjetin kannalta. Kuka tahansa voi aloittaa kampanjan, mutta jokainen hyötyy siitä, että ottaa kampanjan suunnitteluun ja toteuttamiseen mukaan SEM:iä tai SEO:a osaavan henkilön. Kampanjan menestykseen vaikuttaa moni eri tekijä yhdessä click through raten (eli kuinka moni mainoksen nähneistä on klikannut sitä), mainonnan sanoman ja laadun kanssa. Onnistuneeseen tulokseen pääseminen vaatii, että osaa nähdä ja ymmärtää, miten Google työskentelee.

Miten mainosten estäminen vaikuttaa Google Ads -kampanjaan?

Mainosten ilmestymistä ei ole mahdollista välttää verkossa kokonaan, vaikka käyttäjä voi poistaa joitakin tiettyjä mainoksia. Jos Google-mainos estetään tai yksilölliset mainokset poistetaan käytöstä, tietyt asiat pysyvät silti ennallaan. Google-mainokset hyödyntävät yhä käyttäjän sijaintia sekä selaimen tietoja, joiden mukaan mainoksia näytetään. Myöskään muilla Google-verkoston sivustoilla olevia mainoksia ei voi estää, sillä yksilölliset mainosasetukset eivät vaikuta muihin mainosverkostoihin.

Google Adsilla maksat vain tuloksista.

Google Adsin maksujärjestelmä on helppo ymmärtää; ei klikkausta sivustolle, ei maksua. Maksatte mainoksista ainoastaan, kun ne ovat käytössä ja voitte itse määrittää kuinka suuren investoinnin olette valmis tekemään. Alussa kampanjalle asetetaan joustava budjetti, jota voi muokata tarpeen mukaan.

Salaman nopea mainoshuutokauppa määrittää klikkauksen hinnan.

Mikäli Google-haun tehnyt käyttäjä päätyy sivulle mainosta klikkaamalla, mainostajalta veloitetaan summa, joka määräytyy mainoshuutokaupan mukaan. Niin sanotussa mainoshuutokaupassa Google Ads laskee nopeasti kaikille relevanteille mainoksille sijoituksen, joka määrittää, täyttääkö mainos haussa näkymisen kriteerit. Sijoitukseltaan paras mainos näkyy ensimmäisenä. Mainoksen sijoitus perustuu viiteen ominaisuuteen: mainostajan asettamaan hintatarjoukseen, mainoksen ja laskeutumissivun laatuun, hakukontekstiin sekä mainosten laajennuksiin, kuten mainoksen sisältämiin yhteystietoihin ja sivulla oleviin linkkeihin.

Veloitus hintatarjousten mukaan.

Google Adsissa maksat asettamasi klikkauskohtaisten hintatarjouksen mukaan. Kun joku klikkaa mainostasi ja käy verkkosivullasi, sinua veloitetaan. Google Adsissa määritetään enimmäissumma, jonka olet valmis maksamaan yhdestä klikkauksesta. Tämä on korkein hintatarjous, mutta sinulta voidaan veloittaa vähemmänkin.

Pyydä ilmainen analyysi verkkosivustostasi.

Kustannustehokasta hakusanamainontaa.

Google Ads mainonta antaa mahdollisuuden näkyä Googlen hakutuloksissa luonnollisten, eli orgaanisten hakutulosten lisäksi. Orgaaniset hakutulokset perustuvat pitkälti osumatarkkaan hakukoneoptimointiin, kun taas Google Adsilla saadaan yhteyttä useampaan asiakkaaseen. Alta voit tutustua Google Adsin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja hyötyihin. Mikäli mainostaminen Googlessa kiinnostaa ja haluat panostaa verkkosivusi näkyvyyteen, ota meihin yhteyttä niin autamme löytämään kustannustehokkaimman vaihtoehdon hakukonemainontaan yrityksenne kohdalla!

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi alle niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA v3:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.